• acupunctuur

  Myrna Schut Amsterdam

Zwangerschapmassage

JE BENT ZWANGER:

Een mooie, unieke maar ook intensieve periode die gepaard gaat met fysieke en emotionele veranderingen.

JE LICHAAM BEREIDT ZICH VOOR:

In relatief korte periode verandert er veel in en aan je lichaam. Hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek, rug, bekken, vocht vasthouden en slecht slapen. Deze klachten kunnen stress in je lichaam veroorzaken. Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen je soms emotioneel in de war brengen. Tijdens de zwangerschap is je gevoelswereld turbulenter. Dat komt niet alleen door de extra hoeveelheid hormonen maar ook door de vele veranderingen in je leven. Je kunt je daardoor tegelijkertijd gelukkig en onzeker voelen.

WAAROM ZWANGERSCHAPMASSAGE:

Een ontspannende lichaamsmassage kan fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn voor moeder en kind. Massages stimuleren en reguleren het lichaam. De bloedcirculatie en het lymfevatenstelsel wordt gestimuleerd zodat de placenta beter wordt doorbloed en de afvoer van afvalproducten wordt bevorderd. Dit komt de gezondheid van je baby ten goede. Ook is gebleken dat de baby rustiger wordt door de massage.

Tijdens de massage komen er endorfines vrij die kalmerend en pijn bestrijdend werken en een ontspannen gevoel geven. Door spanning en opgekropte emoties los te laten ontspant en verzacht het lichaam zich wat zelfs kan leiden tot verlaging van de bloeddruk. Een massage versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Regelmatige massages helpen de energie├źn in balans te brengen. Je zult merken dat je lichamelijke klachten afnemen en dat je meer energie hebt. Je leert om op je lichaam te vertrouwen en jezelf open te stellen voor de natuurlijke processen die het tijdens de bevalling van je overnemen. De behandeling wordt volledig afgestemd op wat jij nodig hebt.

EFFECTEN VAN EEN ZWANGERSCHAPSMASSAGE:

 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine, een hormoon dat de contracties bij de bevalling in gang zet en ervoor zorgt dat moeder en kind zich aan elkaar binden.
 • Stimuleert de aanmaak van prolactine, een hormoon dat het lichaam voorbereid op borstvoeding door de productie van melk.
 • Een betere afvoer van afvalstoffen via het lymfestelsel en hierdoor vermindering van vermoeidheid.
 • De bloeddoorstroming wordt gestimuleerd. Dit vermindert stress wat invloed heeft op de bloeddruk.
 • Verlicht krampen (in de kuiten), stijfheid en spanning van de spieren, pezen en gewrichten. De vermoeidheid in het bekken, de benen, rug, nek en schouders vloeien weg.
 • Vermindert pijn van sciatica en vermindert vochtophoping (oedeem) in handen en benen.
 • Heeft een rustgevend effect op de baby.
 • Ontspanning bevordert een gezonde slaap.
 • Massage bereidt de spieren voor op de bevalling.

Massage in de kraamtijd

Een moment voor jezelf in de drukke kraamtijd! Na de bevalling is het heerlijk om een rustgevende massage te ontvangen. Even alle tijd en aandacht voor jezelf. Daarnaast wordt het lichaam door een massage ondersteund bij het herstel na de zwangerschap en de bevalling.

POSTNATALE MASSAGE

Je lichaam heeft door de zwangerschap en bevalling een flinke extra inspanning geleverd. Vooral je spieren en pezen hebben te lijden gehad. Ontzwangeren kost tijd. Veel vrouwen kunnen tot een jaar na de bevalling last hebben van een aantal klachten. Bekende klachten zijn hoofdpijn, rugklachten, buikpijn, bekkenpijn en vermoeidheid. Ook kunnen vrouwen in deze periode last krijgen van stemmingswisselingen. De meeste vrouwen zijn extra gevoelig, zowel voor geluk als neerslachtigheid. De meest gewone zaken kunnen een extra gloed hebben en tegelijkertijd kunnen de kleinste gebeurtenissen je uit je evenwicht brengen.

DE POSTNATALE MASSAGE HEEFT EEN POSITIEF EFFECT BIJ:

 • Vermoeidheid.
 • Hoofdpijn.
 • Stemmingswisselingen, de emotionele disbalans.
 • Pijnlijk stramme spieren in nek, rug en schouders (die nu extra worden gebruikt bij het voeden en dragen van de baby).
 • Vermindert pijn van sciatica en vermindert vochtophoping (oedeem) in handen en benen.

Massage na je bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en meer volledig herstelt. Het helpt het natuurlijk evenwicht van het lichaam te herstellen. De massage wordt volledig aangepast aan jou en wat jouw lichaam nodig heeft.

Klik hier voor de werkwijze en tarieven