• acupunctuur

    Myrna Schut Amsterdam

De geneeswijze Reiki

WAT IS REIKI

Letterlijk vertaald uit het Japans betekent Reiki zonnekracht; vrij vertaald universele levensenergie. Deze uiterst voedende energie is aanwezig in alles wat leeft en deze zorgt voor groei en ontwikkeling op alle niveaus. De energie zelf is met het normale blote oog niet zichtbaar, maar de effecten ervan zijn zeer herkenbaar, zeker naarmate men er meer ervaring mee heeft.

Reiki is een van oorsprong Japanse healingswijze door middel van handoplegging en het ‘sturen’ van (levens)energie (Qi).

Tijdens de behandeling wordt deze energie doorgegeven. Reiki vergroot het zelfherstellend vermogen en ondersteunt op krachtige en natuurlijke wijze. Reiki heft een eventueel verstoord evenwicht tussen lichaam, geest en ziel op en brengt het geheel in balans. Reiki werkt helend op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Bij een Reiki behandeling voegt de behandelaar als het ware levensenergie toe aan de ontvanger en deze energie vindt zijn eigen weg door het lichaam van de ontvanger. Dit maakt dat de behandelaar in principe niet op zoek hoeft naar eventuele blokkades, wel gaan zaken sneller als de behandelaar een blokkade direct aanraakt.

DE EFFECTEN VAN EEN REIKI BEHANDELING ZIJN:

  • Vergroting van het zelfherstellend vermogen zowel fysiek, mentaal als emotioneel.
  • Verlicht pijn.
  • Bevordert innerlijke rust en groei; brengt balans in het systeem.
  • Werkt ontspannend en vermindert stress.
  • Heft blokkades op.

Levensenergie heeft een directe invloed op de kwaliteit van ons leven. Als onze energie kanalen open staan en schoon zijn vloeit deze energie rijkelijk door ons heen, dit is het best voelbaar in de handen. Door trauma’s, niet verwerkte emoties, door te veel met materiële zaken bezig te zijn of door ongezonde leefgewoontes, kunnen we onze energie kanalen vervuilen. Deze blokkades maken dat de levensenergie minder rijkelijk zal stromen met gevolgen voor hoe we ons zowel fysiek als emotioneel voelen. De lijst met klachten die kan ontstaan bij een tekort aan energie is talrijk; van simpel weg ‘moe’ of ‘chagrijnig’ zijn tot allerlei onverklaarbare ‘pijntjes’ of depressie. Al met al zijn er dus voordelen te behalen om levensenergie goed te laten stromen. Er zijn tal van manieren om de energie kanalen te schonen en energie weer beter te laten stromen, een Reiki behandeling is hier één van.

Mocht je geen klachten hebben, zal Reiki meer en meer een manier van leven blijken, een manier om schoonheid te vinden in de eenvoud der dingen, een manier om je eigen leven terug te brengen naar de eenvoud, de essentie en van daaruit te kunnen verbinden met de essentie van de dingen en mensen om je heen. Een feit is dat de levenskwaliteit daarmee omhoog gaat. Dus waar je ook wilt instappen… voor een fysieke klacht, een gemoedstoestand of ter verdieping van je al gehele leven… Reiki geeft meer zekerheid en kracht voor alle stappen die van daaruit volgen.

Reiki kan uitstekend in combinatie met alle andere vormen van zorg toegepast worden.

GESCHIEDENIS VAN REIKI

De oorspronkelijke naam van Reiki is Usui Shiki Ryoho, d.w.z. Usui’s systeem van natuurlijk genezen. De oprichter van de Reikimethode is de Japanner Mikao Usui. Op 15 augustus 1865 is Mikao Usui in het dorp Taniai-mura in Japan geboren. Als kind is hij naar een kloosterschool van de boeddhistische Tendaï-sekte gestuurd. Hij bleef vele jaren in het klooster en studeerde hard. Hier werd waarschijnlijk de basis van zijn levenslange interesse voor healing gelegd. Mikao Usui ontdekt tegen het einde van de 19e eeuw deze methode van genezen, geneest hier mensen mee en geeft ook mensen het vermogen om zichzelf en anderen te behandelen. De technieken om mensen dit vermogen te geven draagt Usui voor zijn dood over aan Dr. Chujiro Hayashi. Deze richt twee Reikiklinieken op en in één daarvan geneest Hawayo Takata in 1935 van een ernstige ziekte. Dit drijft haar om als eerste niet-Japanse de methode ook onder de knie te krijgen en zo verspreidt deze zich voor het eerst buiten de grenzen van Japan. In februari 1938 wordt Hawayo Takata ingewijd tot Reiki Master en jaren later wijst Chujiro Hayashi haar aan als zijn opvolgster. Hawayo Takata heeft Reiki verspreid over alle continenten. In het laatste deel van haar leven heeft zij 22 Reiki Masters opgeleid. Voordat Hawayo Takata op 11 december 1980 stierf, benoemde zij Phyllis Lei Furumoto, haar kleindochter, tot haar opvolgster.

Klik hier voor de werkwijze en tarieven