• acupunctuur

    Myrna Schut Amsterdam

Klankschaalmassage

Klankschaalmassage voor therapie en massage
(volgens methode Peter Hess)

klankschalen

De werking van de klankschaal

Klankschalen zijn unieke klankinstrumenten die gemaakt werden in de Himalaya o.a. Tibet, Nepal en India. Ze bestaan uit 7 verschillende metalen. Iedere ambachtelijk vervaardigde klankschaal is met de hand gesmeed en iedere schaal heeft zijn eigen authentieke klank, zijn eigen geluid en zijn eigen trilling en kan als zodanig nooit gedupliceerd worden. De tonen zijn op elkaar afgestemd en geven prachtige harmonische klanken. Geluid is klank en klank is trilling. Het geluid is een hoorbare waarneming, de trilling een voelbare. Soms is de trilling zo krachtig dat je deze met het blote oog kunt waarnemen.

Geluid heeft een bepaalde uitwerking: het bezorgd je kippenvel of juist een prettig gevoel. Tevens kunnen bepaalde klanken en geluiden bepaalde gevoelens, beelden en herinneringen oproepen. Daardoor kunnen gevoelens loskomen en het bijbehorende beeldmateriaal komt als het ware boven.

Een klankschaalmeditatie, klankmassage of een klankbad werkt op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel (niveau).

GESCHIEDENIS

De oorsprong van de klankschalen is in nevelen gehuld, maar hun geschiedenis gaat minstens 1000 jaar terug. Ze werden en worden nog steeds gebruikt voor sacrale doeleinden en offerande, in tempels in Tibet en Nepal.

Het gebruik van klank als helende kracht gaat vele duizenden jaren terug. Bij vele oude culturen was klank een belangrijk onderdeel van hun geneeswijze.

De oude en antieke schalen zijn ongeveer 50 jaar geleden voor het laatst gemaakt en zijn beter van klank dan de nieuwe schalen. Dat heeft ontegenzeggelijk te maken met de manier waarop ze gemaakt zijn. De oude schalen zijn met de hand gesmeed en iedere schaal heeft zijn eigen authentieke klank. In vroegere tijden werden ze gemaakt door een vloeibare massa metaal tot een plaat te maken en daarna werd de warme plaat uitgehamerd totdat de schaalvorm ontstond. De oude klankschalen bestaan uit een legering van maar liefst zeven metalen (goud, zilver, kwik, koper, ijzer, tin en lood).

DE WERKING VAN DE KLANKSCHAAL

De werking van de klankschalen heeft iets bijzonders omdat de klankschalen bij uitstek en van nature harmoniserend werken. Deze harmonieuze klank werkt in op het lichaam, het werkt op onze gevoelens, emoties en herinneringen. Door het aanslaan van een klankschaal geeft de schaal een geluid, een klank en een trilling. De trilling van een klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel door ons lichaam. Doordat ons lichaam voor 80% uit water bestaat, ontstaat door de trilling als het ware een innerlijke massage, die kan bijdragen aan een algehele diepe ontspanning. Hierdoor komen lichaam en geest op een natuurlijke manier tot evenwicht. Op deze manier kunnen spanningen zowel in het lichaam als op andere lagen van bewustzijn losgemaakt en opgelost worden.

Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en beweging. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie. Wanneer je niet lekker in je vel zit, gestresst bent of lichamelijke klachten hebt, is deze lichaamseigen trilling verstoord. Door de trilling van de klankschaal zal het lichaam eerst mee trillen met de klankschaal en zodoende meegaan met de harmonische frequentie van de klankschaal. Daarna zal het lichaam (weer) overgaan in zijn lichaamseigen trillingsfrequentie.

Klank heeft een helende en transformerende werking tot op het celniveau. Emotioneel kan het gevoelens van vreugde, liefde, ontroering en soms verdriet en boosheid (oude pijn) naar boven brengen. Door de klank en de trilling van de klankschaal ben je in staat blokkades te openen, jezelf te ontladen en spanningen los te laten zodat je op een natuurlijke manier weer in evenwicht komt. De klankschaal kan evenwicht creƫren en herstellen. Het nodigt je uit tot groei en verandering: oude dingen loslaten en openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.

Ideaal voor mensen, die langdurig of tijdelijk onder druk staan.

Klik hier voor de werkwijze en tarieven