• acupunctuur

    Myrna Schut Amsterdam

Edelsteenmassage

MASSEREN MET EDELSTENEN

Edelstenen zijn zo oud als de wereld zelf. Het gebruik van edelstenen en kristallen in de geneeskunst is al eeuwenoud. De heilzame kracht van de kristallen kunnen helpen om de natuurlijke energieën in het lichaam in balans te houden en onszelf in verbinding te stellen met de aarde, die deze kostbaarheden heeft voortgebracht.

Een Edelsteenmassage zorgt voor balans in het lichaam. Door de warmte en de energetische kracht van de kristallen is er ontspannen van de huid en de spieren. De kristallen kunnen emotionele pijn verzachten en zorgen ervoor dat je inzicht kunt krijgen in je processen.

Het effect kan diep en zeer uitgebreid in het hele lichaam doorwerken. Spanningen nemen af, blokkades kunnen worden opgeheven en u ervaart een aangenaam gevoel van rust. Door edelsteenmassage te combineren met etherische oliën geeft men een extra dimensie aan het werkzame effect.

GENEZENDE WERKING

Eigenlijk is het kristal een instrument voor heling. Het reflecteert wat er binnenin ons is. Kristallen doen niets anders dan terugkaatsen wat er is. Kristallen herinneren ons hiermee aan ons eigen aloude genezend vermogen, waar wij met ons bewustzijnsniveau van vervreemd zijn. Kristallen en mineralen verrichten daarom het eigenlijke werk niet, dat komt helemaal uit ons zelf. Als we echt contact maken met de kristallen door ze vast te houden en ons met het kristal te verbinden, dan wordt er een intuïtieve laag van onze eigen innerlijke helderheid zichtbaar en weer teruggekaatst. Door ons hier weer mee te verbinden, kunnen we contact krijgen met die innerlijke helderheid in ons zelf, die we dan weer kunnen gebruiken voor heling.

WAT ZIJN EDELSTENEN, KRISTALLEN EN MINERALEN

Edelstenen en mineralen worden gevonden op en onder het aardoppervlak. Recht onder onze voeten dus. Door geologische invloeden zoals vulkaan uitbarstingen zijn de stenen heel langzaam gegroeid in de aarde. Edelstenen worden ook wel de schatten van de aarde genoemd.

Mineralen zijn stoffen die in de aarde voorkomen en die bij groei kristallen kunnen vormen. Edelstenen zijn aan elkaar gegroeide mineralen die meestal uit 2 of 3 mineralen samengesteld zijn en waar een bepaalde kristalstructuur in zit. De kleur wordt bepaald door de aanwezige mineralen.
Edelstenen en mineralen zijn dus in de regel heel oud, heel langzaam gegroeid en je hebt vele prachtige soorten die vaak worden gebruikt en bewerkt als siervoorwerp. Ook worden ze sinds oudsher verwerkt in sieraden of gebruikt als amulet of talisman.

Kristallen leven en hebben een geheugen.

Ze worden gewaardeerd om hun schoonheid maar ook om de helende magische eigenschappen die aan de stenen toegekend worden. Bij oude beschavingen en natuurvolken waren ze een kostbaar goed en nog steeds zijn ze erg populair.